duminică, 31 octombrie 2010

Investitii cu capital strain in Romania in urmatorii 5 ani

  Am pornit o discutie pe un alt blog referitoare la viitoarele investitii straine in Romania si am gasit cateva informatii ( putine ce-i drept) privitoare la mai multe investitii cu capital american in domeniul extractiei de petrol si gaze precum si a unui mare producator de produse de igiena care vine insotit de producatorul de ambalaje agreat de acesta.
  Iata ce am gasit:


"Lufkin Industries, un fabricant american de echipamente pentru industria de petrol si gaze, va construi, în termen de doi ani, o fabrică lângă Ploieşti. Investitia, estimata la 90 de milioane de euro, va produce echipamente pentru diviziile Câmpuri Petroliere si Transportul Energiei ale companiei. Uzina va fi amplasată pe un teren de 33 hectare, la Ariceşti, lângă Ploieşti West Park, şi va asigura 300 de locuri de munca. 30% din investiţia americană se va întoarce în conturile companiei, drept stimulent din partea statului român. Lufkin mai are fabrici similare în SUA, Argentina si Franta."

Citeste mai mult: http://www.ph-online.ro/stiri/afaceri/item/2651-criza-nu-opreste-investitiile-americane-lufin-investeste-90-mil-euro-la-aricesti#ixzz13vk1UwHu



  Pe langa cei de la Lufkin Industries , un alt fabricant tot de utilaj petrolier, Cameron care a preluat fabrica de utilaj petrolier Sterom Campina in anul 2004, a dat anul trecut in folosinta o fabrica de utilaj care in care a investit circa 80 de milioane de dolari si au in plan ca pe viitor 90 % din productie sa fie trimisa catre export.
  Se pregateste de asemenea construirea a doua fabrici apartinand se pare Procter and Gamble si Plastipak la Urlati, Judetul Prahova, investitii ce s-ar ridica la circa 50 de milioane de euro fiecare conform  prahovabusiness.ro,.
  Prahova din cate se pare a fost aleasa din cauza ca are o politica destul de prietenoasa vizavi de investitiile privind dezvoltarea mediului de afaceri local.
  Deocamdata atat stiu despre subiect, daca mai aflu detalii voi reveni cu amanunte.


Andrei( Andi ) Ciudoescu
Blogger

Un comentariu: