sâmbătă, 26 februarie 2011

De ce trebuiesc arestati vamesii si politistii de frontiera?

Raspuns: d-aia!
Domnii acestia mai sus mentionati este clar ca nu au nici o treaba cu ceea ce se intampla in Romania anului 2011.
Sunt "p-afaristi" de situatie.
Citeam mai ieri prin ziare ce "coffee-uri" luau anul trecut profesori, judecatori, parlamentari, pana si preotii iau un "coffee" pentru un botez.
Drept sa zic, chiar luau doblo espresso, nu caffe lungo ca "evazionistii" din Vama.
Dar ma intreb oare, popa ascundea "coffee-ul" in cadelnita sau in Evanghelie, sau judecatorul il ascundea in ciocanelul ala cu care bate in masa atunci cand e nervos, sau si astia aveau cate o caciula sau o galetusa dosita pe sub birou sau prin altar in care sa verse "lichidul"?
Dar trecand peste asta, revin la nivelul de lichid care intra in mana politistilor de frontiera, pentru ca de ei e vorba caci "nebunul" Sorin Blejnar recent retrogradat din functia de "regina", face tot posibilul ca proprii lui angajati (agentii vamali sau vamesii pe romaneste) sa scape doar cu o mustrare pentru faptul ca le-a scapat din vedere faptul ca Politia de Frontiera (cu imaginea terfelita in ultimele 2 saptamani), baga mana adanc in buzunarul subtirel al contrabandistilor.
Si cu asta basta. Politia la parnaie, contrabanda merge mai departe.
Dar toata lumea uita faptul ca PF verifica buletinul sau pasaportul, dar marfurile trebuiesc verificate de catre comandourile lui Blejnar. Exact aceia care se duceau la buda atunci cand intra TIR-ul cu bunatati de la bunica din Ucraina sau Republica Moldova si singurii smecheri care luau cascavalul din cosuletul cu bunatati erau agentii de la Frontiera.
Probabil domnul Blejnar ne crede pe toti timpiti, sau probabil ca are dreptate intrucat tindem sa punem botu'  la faza asta.
Pe de alta parte, vazand nivelul de profesionalism cu care isi indeplineau atributiile de serviciu proprii cat si pe cele ale vamesilor in acelasi timp (ca doar PF antreneaza superpolitisti multifunctionali si polivalenti), stau si ma intreb ca un umil angajat cu un salariu un pic mai mare decat salariul minim pe economie, cum poti sa te vinzi pe un paninetto sau cum mama lui s-o scrie, sau pe un borcan cu dulceata.
Cum o fi sa faci parnaie ca te-a mancat undeva sa bagi botu' in dulceata altuia?
Baiatul ala care zicea ca se saturase deja sa mai ia bani, ca i se urase de ei, era cumva fondatorul GOOGLE, sau seicul Al Abdr Brbr Drdrr din Emirate?
Avea atat de multi oare? Daca da, de ce mai era politist? De ce nu era Irinel Columbeanu?
Cred ca nu noi suntem timpitii domnule Blejnar, ei sunt timpitii.

Andrei Andi Ciudoescu
Blogger.

3 comentarii:

  1. Blejnar asta-i mai prost ca "noaptea" asa ca nu prea tre' sa-i dam crezare.E un hot,un idiot si un slugoi fara onoare!
    Ma bucur ca ai reinceput sa scrii pe blog,ca nu te-am mai vazut in ultima vreme p-aici...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate aici, si da imi pare bine ca am reinceput sa scriu pe blog.
    Pe tine insa am boala asa ca nu discut mai mult de atat.
    Mersi insa pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ..da, avem o vama in fiecare parohie si suntem corupti din...botez ca sa zic.

    RăspundețiȘtergere