sâmbătă, 4 decembrie 2010

Luna Speciala

  Am intrat oficial in luna cadourilor.
  Deopotriva, si mici si mari si tineri si batrani asteapta ziua de 24 pentru ca atunci se face bradul, se canta colinde si vine Mosu' cu cadouri multe.
  Dupa un an greu din punct de vedere financiar si psihologic, toata lumea a asteptat luna asta pentru a rasufla usurata ca " austerul an 2010" se incheie in sfarsit si febra sarbatorilor ii va cuprinde pe toti, facandu-i sa uite de vantul ce bate prin buzunare si portofele.
  E momentul ala din an in care se aprind luminitele pe strazi, Mos Craciun invadeaza toate reclamele de la TV, ofertele promotionale gen " cumperi acum si platesti la anu' " te sacaie pe oriunde ai merge, brazi care mei de care mai colorati si mai "luminizati" impodobesc toate vitrinele magazinelor, si sa speram ca si zapada de Craciun va acoperi curand si asfaltul strazilor din Bucuresti, ca in tara am vazut ca deja cade.
  Toti speram la sarbatori cu bine, la carnati si cozonaci, prime de Craciun si cadouri lasand la o parte tot freamatul ce ne-a cuprins pe tot parcursul anului si ne-a mancat zilele.
  Acum ne adunam frumos in familie si asteptam cuminti "in fata focului" sa treaca un an care nu a adus decat probleme si nervi si sa speram pentru un altul care sa ne aduca lucruri si vesti mai bune desi stim sigur ca nu o sa fie asa, motiv pentru care trebuie sa-i multumim domnului Boc si neispravitilor din cabinetul sau carora le urez sa aiba parte de Sarbatori la fel de fericite ca ale bugetarilor " cu lefuri nesimtite" taiate cu 25-30 % si ale somerilor, pusi pe liber tot de aceiasi neispraviti.
  Sa-i lasam totusi in durerea lor si sa ne amintim ca suntem oameni, si pe aceasta cale va urez Sarbatori Fericite, un An Nou cu bine, si un 2011 macar mai bun decat 2010.

Andrei (Andi) Ciudoescu
Blogger

2 comentarii:

  1. Nu crezi ca e cam devreme pentru urarile de Anul Nou?!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ..asa este, pentru multi sunt sarabatori amare. Ar fi bine sa ne gindim la acest lucru si sa ajutam, dupa posibilitati. Si tie sarbatori frumoase si un an rodnic.

    RăspundețiȘtergere