joi, 20 ianuarie 2011

Grea e viata de sofer...mai ales cand ne inchipuim ca suntem unul.

Misuna pe strazile patriei noastre tot felul de neaveniti. Se dau cu masini scumpe, mari parca numai ca sa-si arate bunastarea in fata prostimii platitoare de " belete " RATB.
Baieti de 18-19 ani, gagici de toate varstele, maturi la 30-40 ani, toti inghesuindu-se pe niste petice mici de asfalt (acolo unde este cazul), scrasnind din dinti la fiecare semafor sau la fiecare acordare de prioritate, si mancandu-si nervii in incercarea de a gasi un loc de parcare cat de cat ferit de ochiul vigilent dar prost al "hingherilor".
Pe langa aceste neajunsuri (hai totusi sa fim seriosi, masina este doar un moft, mai ales cea personala), o alta problema o reprezinta costurile pe care le presupun masinile pe care le conduc acesti oameni ( impozit, intretinere, RCA, CASCO, mici reparatii, alimentare, taxa de inmatriculare, revizii)
De departe se remarca costurile cu combustibilii care inevitabil se termina mult mai repede decat apuci sa zici "mai am un pic si am ajuns", si care lasa niste goluri adanci in buzunarele acestor "napastuiti ai soartei" care desi nu fac mai mult de 10 minute cu orice mijloc de transport terestru de acasa pana la munca, scoala, facultate sau alte stabilimente, prefera sa foloseasca automobilul in detrimentul mersului pe jos, cu bicicleta sau transportul in comun.
In aceasta categorie nu intra si cei care castiga o paine din meseria de sofer.
Pana aici as putea parea doar invidios pe cei mai "norocosi" decat mine, care chiar isi permit o masina si pana intr-un punct chiar sunt, dar am fost si eu unul dintre "EI" si am ajuns la concluzia ca decat sa fac 3 plinuri pe luna a cate 100 RON fiecare (aveam Dacia totusi), mai bine dau 50 RON pe luna si am abonament pe toate liniile la RATB.
Dar acesti oameni nu vad afacerea asta cu ochi buni si continua sa se inghesuie in acelasi timp, in aceleasi locuri si facand aceleasi prostii exact in acelasi timp cu masinile din dotare.
Totusi ca sa revin la ideea de baza, cand a fost vorba de scumpirea carburantilor, toti au sarit in sus de nervi tipand ca "benzinarii" fac legea in tara asta si iau pielea de pe noi, motiv pentru care trebuiesc opriti.
Si da-i cu planuri de bataie, greve, proteste la pompe.
Unii mai luminati la minte au creat o "chemare la arme" a soferilor prin care le cereau ca 3 zile incheiate sa nu alimenteze, lovind astfel in bugetele barosane ale "benzinarilor" de pretutindeni si determinandu-i astfel sa bata in retragere.
"Ostenii" s-au pus toti de acord, si au scandat in cor ca vor participa la "revolutia benzinei" jertfindu-si astfel 3 zile de plimbari cu masina.Unii chiar au bravat si s-au dus sa plateasca un "plin" cu teschereaua plina de banuti lucru care le-a dat bataie de cap angajatilor de la benzinarii care au pierdut clienti stand si numarand monezi de 5 si 10.
Surpriza insa in cele 3 zile de "lupta".........ostenii nu au mai aparut pe front.
"Generalii" si mass-media care vroiau sange au ramas stupefiati si au plecat sa-i caute.
A doua mare surpriza a fost sa gaseasca "trupele" rasfirate ... pe terenul inamic si anume prin benzinariile pe care trebuiau sa le condamne la uitare in cele 3 zile de "asediu".
Dupa o astfel de lovitura, artizanii luptei au ridicat steagul alb, desi razlet se mai faceau raiduri cu monezi si chiar animale de tractiune, recunoscandu-se invinsi in aceasta batalie, dar cu promisiunea ca vor continua razboiul dupa regruparea "efectivelor".
Concluzia poate fi una singura: ne meritam situatia actuala, ne meritam existenta plina de lipsuri, ne meritam conducatorii pentru ca nu avem nici pe departe vana aia necesara pentru a ne ridica din noroiul in care am fost tavaliti 21 de ani, si din ipocrizia care ne-a cuprins fiintele slabe.
Asadar, nu mai plangeti ca avem preturi mari la alimente si bunuri, ca avem mai multe taxe decat venituri, ca nu avem servicii si ca nimeni nu ne respecta.
Astia suntem, si altii de schimb nu avem.

Andrei (Andi) Ciudoescu
Blogger.

4 comentarii:

  1. ..chiar azi m-am intilnit cu un astfel de 'ostean'-un sofer de taxi. L-am intrebat daca mai renteaza...'nu prea, doamna...nu prea'.

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei,te-am nominalizat la concursul "Blog de blog 2010".Intra si tu in joc si fa nominalizarile tale.
    Uite aici mai multe detalii:http://luciaverona.blogspot.com/2011/01/blog-de-blog-cele-mai-bune-bloguri-din_17.html

    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o leapsa interesanta pe blogul meau.Vezi daca te intereseaza.

    RăspundețiȘtergere